عضوگیری همیار طبیعت با ثبت نام در سامانه همیارطبیعت

رابط آموزش و ترویج اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان آران و بیدگل از ثبت نام و عضوگیری همیاران طبیعت از طریق سامانه به آدرس www.hamyartabiar.frw.ir خبر داد.
معرفی طرح
بیش از هشتاد درصد مساحت كشور را عرصه هاي منابع طبيعي از قبيل جنگل ، مرتع و بيابان تشكيل مي دهد و بيش از يك ميليون خانوار بطور مستقيم بهره برداران از اين منابع خدادادي هستند كه ساليان دراز ضمن استفاده اقتصادي ، خصوصاً در مقوله تعليف دام ، نسبت به حفظ و احياء با دانش بومي اقدام مي نمودند . افزايش جمعيت و به تبع آن نياز روز افزون به فرآورده هاي دامي و گسترش دانش بهره برداري از ساير توليدات منابع طبيعي و گسترش اراضي شهري و كشاورزي در مراتع و جنگل ها باعث گرديد كه بيش از توان توليدي عرصه هاي منابع طبيعي ، بهره برداري از آن صورت گيرد . خصوصاً اينكه طي سال هاي حاكميت دولت بر اراضي ملي شكاف عميقي بين اطلاعات و دانش بهره برداران با اطلاعات و يافته هاي روز تحقيقاتي كه عرصه مورد عمل آن در دست بهره برداران مي باشد ، ايجاد گرديده است تا جائي كه با وجود تلاش هاي وسيع و زحمات فراوان و اجراي طرحهاي عمراني بسيار ، متاسفانه روند تخريب در عرصه هاي منابع طبيعي ادامه داشته و بگونه اي است كه مي توان گفت بستر توليد ( زمين ، خاك ، آب ) و حيات انسان ها در معرض خطر جدي قرار گرفته است . اكنون سياست اعمال مديريت پايدار با تكيه بر افراد ساكن در عرصه و افزايش دانش و آگاهي آنان بر مديريت اجتماعي و محلي در دستور كار سازمان ها و جوامع بين المللي قرار گرفته است و در اين راستا قوانين و مقررات مصوب مجلس شوراي اسلامي ، شوراي تشخيص مصلحت نظام و فرامين مقام معظم رهبري در خصوص حفاظت از منابع طبيعي و فرهنگ سازي مويد حساسيت امر بوده كه بايستي با دقت و سرعت نسبت به جلوگيري از پيامدهاي تخريب منابع طبيعي و گسترش فرهنگ منابع طبيعي در بين آحاد ملت و احياء اراضي تخريب شده اقدام نمود . طرح حاضر با استفاده از تجربه قبلی استفاده از همیاران طبیعت كه در برگيرنده اعضاء شوراي اسلامي روستا ، دهياران ، بسيجيان محلي ، معلمان ، دانش آموزان ، دانشجويان ، مجريان – بهره برداران ،فارغ التحصيلان و كليه دوست داران طبيعت و منابع طبيعي است ، تهيه و ارائه گرديده تا ضمن بهره گيري از مشاركت مردمي در حفاظت و احياء منابع طبيعي بتوان عملاً از راه كارهاي پيشگيرانه از طريق آموزش و فرهنگ سازي و جلب مشاركت مردم از پتانسيل ها و ظرفيت هاي موجود استفاده نمود .
منشور اخلاقی همیاران طبیعت
من به عنوان همیار طبیعت همواره اصول و برنامه های زیر را مدنظر داشته و ضمن صیانت از منابع طبیعی در توسعه آن نقش آفرینی می کنم.
1-همواره منابع طبیعی را بزرگترین سرمایه کشور می دانم و با بهره گیری از دانش روز و آموزه های فرهنگ اسلامی ایرانی از این سرمایه گرانقدر نگهبانی می کنم.
2-همواره بر ارتباط دو سویه با تشکیلات منابع طبیعی باور داشته و روحیه مشورت دادن و مشورت پذیری را در خود تقویت می کنم تا موجبات همگرایی و هم افزائی بیشتر برنامه ها و اهداف سازمان فراهم گردد.
3- برای توسعه کمی و کیفی همیاران طبیعت از طریق گسترش شبکه همیاری، آموزش، تبادل اطلاعات و تجربیات مبادرت می ورزم
4- همواره بر مستند سازی اقدامات به منظور انتقال تجربیات و ماندگاری آنها اقدام می کنم
5- همانطوریکه که طبیعت به جانشین پروری خود حساسیت نشان می دهد من نیز با آموزش فرزندان خود وسایر فرزندان ایران زمین به اتصال این چرخه همیاری با نسلهای آینده باور راسخ دارم
6- همواره به اضلاع سه گانه عقل و عشق و عمل نگاهی یادگیری محور دارم هم به شناخت عمیق طبیعت و درس اموزی از آن اقدام می کنم، هم تعلق خاطر و علایق خود را به طبیعت فزونی می بخشم هم اهل اقدام و عمل هستم
7-به استمرار و پیوستگی برنامه ها و اقدامات باور راسخ دارم دیدی آرمان نگر و واقع بین دارم مشکلات بزرگ را بخاطر حفظ آب و خاک و طبیعت این سرزمین به جان و دل می خرم و همواره شعار ما میتوانیم را سر لوحه برنامه ها و اقدامات خود قرار می دهم هم برنامه دارم و هم دارای کارنامه خواهم بود.
بازدید : 1122 | 10 آبان 1398 ساعت 07:40 ق.ظ |